Arne SvingenArne Svingen (født 10. juli 1967 i Oslo) er en norsk forfatter.

Arne Svingen er en produktiv og alsidig mand, der også har lavet podcasts om børnelitteratur, skrevet sangtekster og været redaktør på et musikmagasin. Langt de fleste af hans bøger er for børn og unge og han har skrevet indenfor humor, gys og socialrealisme. Hans bøger er oversat til 20 sprog.

I januar 2020 udgav han sin bog nr. 100. Den er udkommet i august 2020 på ABC Forlag under titlen ’Mine venner er døde’.

Svingen har været nomineret til mange norske priser. I 2012 modtog han Kulturdepartmentets litteraturpris for ’En sang om en brækket næse’ (Sangen om en brukket nese).
Flere af hans bøger er blevet filmatiseret. Hubert-bøgerne (udgivet på ABC Forlags) er blevet til 26 tegnefilm og Bendik og monsteret har blitt til en animert kortfilm som har vunnet en rekke internasjonale priser.
Svingen medlem af bestyrelsen for Norsk PEN. Han har tidligere været journalist på Nye Takter og på Arbeiderbladet, og været redaktør af musikkmagasinet BEAT.
Svingen står bag podcasten ”Svingens barnebokverden”, hvor han interviewer andre norske børne- og ungdomsbogforfattere og illustratorer.

MERE Svingen på ABC Forlag – Ungdomsromanerne:
Arne Svingens ungdomsromaner er oftest socialrealistiske fortællinger om drenge på kanten af samfundet. Svingen kan som ingen anden sætte sig i hovedpersonernes sted og beskriver indlevet og nuanceret deres tanker, følelser og livsudfordringer.
Du kan få nogle bank
Revolverdrengen 1 og 2
En sang om en brækket næse
Fluesommer
Kærlighed og kaos – og kunsten at være negativ.

Arne Svingens egen hjemmeside: Link