Hvad er en e-bog?

Læs vores Guide til E-bøger

En e-bog er en digital udgave af en bog eller en lydbog. Ved køb hos ABC Forlag modtager man umiddelbart efter købet et link, hvorfra e-bogen kan downloades.

E-bøger er materiale under ophavsret, og det er derfor ikke tilladt at dele eller på anden vis videredistribuere dem. De er kun til personligt brug. Af den årsag er e-bøger pålagt digital beskyttelse i form af digital vandmærkning.

E-bøgerne findes i to formater. Hhv. PDF og ePub.

Hvordan læser jeg e-bøger?

For at kunne læse en e-bog er det nødvendigt at have et program eller en app, som er i stand til at åbne filen. Hvilket program afhænger af, hvilken platform (Tablet, PC, Smartphone osv.) der benyttes, samt hvilken filtype og beskyttelse e-bogen er underlagt.

Når du har installeret det korrekte program, kan du downloade og gemme e-bogen via dit tilsendte link. Højreklik derefter på bogen og vælg ’Åben med’/’Åben i’.

Nedenfor finder du en liste over, hvordan du åbner filerne på forskellige enheder.

PC og MAC
Til læsning af ePub-filer på pc eller mac anbefaler vi gratisprogrammet Calibre, som kan hentes her

Tablets og smartphones
Hvis det er en Android-baseret tablet/smartphone, kan man benytte sig af programmet Aldiko, som bør kunne findes i Google Play.

iPad/iPhone
iPad/iPhone-brugere bør kunne læse bøger i ePub-formatet med den indbyggede iBooks-app.

Er der tale om tablets af en tredje type, bør der også kunne findes ebogs-læsere i deres respektive app-store.

Kindle
Som udgangspunkt understøttet Kindle ikke ePub-formatet. Det er dog muligt at konvertere ePub-filer til en filtype, som er kompatibel med Kindle via programmet Calibre. Dette er dog kun for bøger, som er beskyttet med Digital Vandmærkning og ikke med Adobe DRM. Klik her og find programmet. Følg installationsguiden på Calibres hjemmeside.

OBS: Det er altså ikke muligt at læse e-bøger beskyttet af Adobe DRM på Kindle!

Hvordan er e-bogen beskyttet?

Digital Vandmærkning
Digital vandmærkning er en metode, der bliver benyttet for at beskytte produktets copyright.

Ved downloading af en e-bog med vandmærkning vil filen være behæftet med information, der indeholder dit ordrenummer. Vandmærkningen påvirker ikke filformatet eller besværliggør downloadingen eller anvendelsen. Vandmærket viser, at e-bogen, som du har hentet, tilhører dig.

Al kopiering – foruden til privat brug – og dermed ulovlig deling er forbudt. Du er selv ansvarlig for, at e-bogen ikke spredes videre til andre. Hvis din e-bog kommer på afveje, f.eks. på et “piratsite”, kan vi med hjælp af en dekoder få information, som gør, at vi kan se dit ordrenummer. Vandmærket bliver også overført ved kopiering.

Hvilket format findes jeres e-bøger i?
Nogle e-bøger er udgivet i både PDF og ePub, mens andre bøger kun er udgivet i det ene af de to formater. Du kan se, hvilket format e-bogen er ved at kigge i beskrivelsen under hver titlen. På www.abc-forlag.dk har vi e-bøger i følgende formater:

PDF
 med Digitalt Vandmærkning: Fast/statisk sideopsætning. Tilpasser sig ikke skærmens størrelse, og man skal derfor selv zoome ind og ud. Sideantal er fast. Skal åbnes med enhed/program, der kan læse PDF’er, fx iBooks-appen eller Aldiko (Android).

ePub
Fri/åben sideopsætning med Digitalt Vandmærkning: Tilpasser sig skærmens størrelse, dvs. ved brug af en lille skærm fordeler tekst/indhold sig over flere sider, og ved brug af en stor skærm fordeler tekst/indhold sig over færre sider. Sideantal kan derfor variere. Dette format ses oftest på bøger kun indeholdende tekst.

FAQ – Vores Guide til E-bøger

Hvilket program skal jeg bruge for at læse e-bøger på computeren?
Det afhænger af hvilken digital beskyttelse, e-bogen er udstyret med. Dette fremgår under “Beskrivelse” når e-bogen slås op på vores hjemmeside. Såfremt det er Digital Vandmærkning, anbefaler vi programmet Calibre, som kan findes her.

Jeg kan ikke åbne filen
Er du ikke i stand til at åbne filen, opfordrer vi dig først til at se på informationerne ovenfor. Oftest er problemet, at der mangler et program, som kan åbne filen.

Kan du stadig ikke åbne filen? Kontakte os på info@abc-forlag.dk eller tlf. 49263773.

Jeg kan ikke downloade min e-bog
Såfremt du slet ikke kan hente filen fra dit tilsendte link, bør du først forsøge dig med en anden browser (Safari, Internet Explorer, Google Chrome, Firefox etc.). Hvis du benytter dig af en tablet/smartphone og ikke kan downloade filen, opfordrer vi dig til, hvis du har mulighed for dette, at forsøge at downloade filen på en PC/Mac og derefter overføre filen til din tablet/smartphone.

Kan jeg læse e-bogen på på iPad eller iPhone?
Ja, du kan læse e-bogen via app’en iBooks, som hentes via App-store. Når du har downloadet app’en, åbner du linket i din mail og downloader e-bogen direkte til din iPad/iPhone.

Kan jeg læse e-bogen på en telefon med Android-styresystem?
Ja, download det gratis læseprogram Aldiko. Find det ved at klikke her og følg installationsguiden på Aldikos hjemmeside.

Hvor mange gange kan jeg bruge det link til e-bogen, som jeg har modtaget pr. mail?
Som udgangspunkt fem gange.

Kan jeg også læse e-bogen på Kindle?
Som udgangspunkt understøtter Kindle ikke ePub-formatet. Det er dog muligt at konvertere ePub-filer til en filtype, som er kompatibel med Kindle via programmet Calibre. Dette er dog kun for bøger, som er beskyttet med Digital Vandmærkning og ikke med Adobe DRM. Klik her og find programmet. Følg installationsguiden på Calibres hjemmeside.

Kan jeg give en e-bog i gave?
Nej, det er pt. ikke muligt at give en e-bog som gave. Alternativt kan du bestille bogen i modtagerens navn og angive modtagerens e-mailadresse. Så vil de modtage linket til bogen.

Kan jeg kopiere min e-bog til forskellige computere?
Ja, din e-bog kan godt kopieres til forskellige computere.

Kan jeg printe min e-bog ud?
Ja, du kan. Som udgangspunkt kan den dog kun printes én gang.

Kan jeg copy/paste fra min e-bog?
E-bøger, der er Digitalt Vandmærket, kan der copy/pastes fra, så meget som du lyster, dog kun til privat forbrug.

Må jeg give min e-bog til en anden?
Alle e-bøger må kun benyttes til privat forbrug. Det er derfor ulovligt, at give e-bogen videre til en anden person.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål om vores Guide til E-bøger.