ALLE TÆLLER MED – HEMMELIGHEDER

1. Drengen hedder Thomas. Pinden nederst til højre har han fundet i skoven på forrige side. Fødselsdagskortet på gulvet viser, at han er otte år. Globussen er hans yndlingsting. I armen har han klassebamsen.

2. I kurven ligger svampen fra skovbilledet på den første side. Thomas spørger far, om hvad han tror, er meningen med livet. Far svarer, at lige præcis nu er det at være på tur i skoven med dig.

3. Drengen på andenpladsen er mindre tilfreds med sin indsats, end Thomas er.

4. Guitaristen er mor til Thomas. Trompetisten ender på skadestuen. Trommeslageren er tvilling.

5. Alle tre børn elsker at læse bøger. Thomas har en hemmelig kæreste. På væggen bag familien kan man se lidt af familiehistorien, blandt andet tipoldemoren til børnene, og silhuetter af tiptipoldeforældrene, en hund, som er død og farens barndomshjem.

6. Manden med mobiltelefonen er bange for at gå glip af noget. De to, som føler sig ensomme, er manden med rødt hår og blå bluse og damen i rød bluse og pink nederdel. De drømmer om at finde en at dele livet med, men synes, det er vanskeligt at møde nye mennesker.

7. Alle syv passer til samme beskrivelse, men ser alligevel meget forskellige ud. Nummer syv ender i fængsel, men er han den skyldige? Nummer seks laver ofte små og store fejl. Her har han vendt skiltet omvendt.

8. Thomas glæder sig til sin storesøsters fødselsdag.

9. Damen med taske og mobiltelefon skal snart i biografen med sin søn (som er nummer to fra venstre af de otte i idrætstimen). Damen med rød bluse og langt, brunt hår kommer snart til at blive særdeles misfornøjet hos frisøren. Damen med grøn kjole skal snart være dommer i en bagedyst. Damen med lilla kjole har netop fundet ud af, at hun er gravid.

10. Manden ved vasken skal snart flyve til Mexico. Manden med ternet skjorte får en forretningsidé. Han begynder at leje planter ud til firmaer. Damen med lilla hår skal farve det igen og klippes, før hun skal til et fødselsdagsselskab hos sin niece. Damen med pink jakke er psykolog. Manden, som venter på at betale, er revisor.

11. Målmanden bekymrer sig over at skulle i skole.

12. Oldemoren med blå briller tænker, at tiden går alt for hurtigt. Hun husker godt, da hun selv blev 12 år. Kusinen i den prikkede kjole synes, der er uudholdeligt længe til sin egen fødselsdag.

13. Manden med lilla bukser skal snart være far for første gang. Modellen tænker på, hvad hun skal have til middag.

14. Faren i vogn nummer tre kommer aldrig til at køre i rutsjebane igen!

15. Det er oldefaren fra fødselsdagsselskabet, som er død. Han blev 94 år gammel. De to, som ikke sørger, er præsten og damen bag præsten. Hun kan lide at gå til fremmedes begravelser og bryllupper! Manden i pink går altid klædt i pink og er vant til at føle sig anderledes.

16. Manden i grønt er irriteret over, at der er nogen, som ikke deltager i ”hold-naturen-ren’. Tanten og kusinen fra fødselsdagsselskabet er der. Damen med trillebør står på hovedet hver dag.

17. Manden i skranken på skadestuen var også med i ’hold-naturen-ren’. Damen i lilla kjole er bekymret. Thomas har høj feber og glemmer klassebamsen. Han er bange for, at han skal gå glip af karnevalet, som han glæder sig til. Senere i bogen ser vi, om manden på båren overlever.

18. De to, som følte sig ensomme i elevatoren, opdager hinanden gennem boghylden. Damen med pink sko låner bogen om flugt. Hvem er personen med gule bukser og røde sko?

19. Revisoren har dårlige nyheder til en vred far. Detektiven får til opgave at lede efter klassebamsen. Hun leder også efter den efterlyste mand på plakaten. Han er hos sin advokat på etagen ovenover. De er i nærheden af hinanden mange gange, uden at detektiven ser ham. Det er heller ikke hende, som finder klassebamsen.

20. Børnene har fået til opgave at tegne «The Big Bang». Pigen med pink sløjfer er datter af den vrede far. Hendes forældre er skilt. Hun bor hos moren. Pigen med prikket bluse er Thomas’ hemmelige kæreste. Drengen i grøn bluse på næstsidste række er bekymret for fodboldtræningen.

21. Drengen helt øverst til højre bliver ikke fundet før sengetid. Gutten med stribet bluse øver sig i at stå på hænder. Han vil imponere sin far. Vasketøjet tilhører den høje, tynde dame på tegnekurset og hendes mand. Den vrede far bor i det forreste hus.

22. ’Hold-naturen-ren’ foregik i baggården til denne ejendom. Manden på næst øverste etage, til højre, driver en blomsterbutik og elsker fred og ro. Trompetisten fra bandet bor i lejligheden ved siden af. Engang kom de op at slås, og trompetisten måtte på skadestuen! Tanten til Thomas bor sammen med sin datter på etagen nedenunder. Moren til pigen med de pink sløjfer i håret lider af samlermani og har alt for mange puder. Personen i lilla bluse bag rullegardinet har ikke været ude af lejligheden i otte år. Detektiven bor over damen, som står på hovedet hver dag.

23. Tanten til Thomas arbejder i fængslet, men glæder sig, til det bliver fyraften. En af dem har siddet inde i otte år. Manden helt til venstre på næst øverste etage vil få hjælp af sin kone med at flygte. Damen øverst til højre er tvilling. Damen næst nederst til venstre angrer meget forbrydelsen, hun begik. Manden i kælderen angrer ingenting.

24. Damen øverst med pink nederdel finder et tøjstykke, som kan blive til et tekandekostume. Damen med julestjernen tænker, at hun kan bruge stjernen til et enhjørning-kostume til børnene. Moren med samlermani køber en ny pude. Thomas ser en globus, som er lidt anderledes end hans egen og tænker, at det er mærkeligt, at verden kan ses på forskellige måder. Moren til Thomas finder klassebamsen. Konen til manden i fængslet finder en sav og får en idé. Den vrede far har givet blomstervasen, som stod i vinduet, væk.

25. Den høje, tynde dame fra tegnekurset er klædt ud som blyant. Frugtkurven og flamingoen beslutter sig for herefter at gå med kostumerne til daglig. Thomas er klædt ud som universet, hans søster som isvaffel, lillebroren som en gave og faren som et træ. Damen fra elevatoren og biblioteket er forelsket og er klædt ud som et hjerte. Kunstneren er klædt ud som Mona Lisa. Damen, som er klædt ud som selfie, tager selfies, så ofte hun kan. Nu tager hun en selfie-selfie! Manden med planteudlejningsfirmaet er klædt ud som kaktus. Han er faretruende nær ballonsælgeren, som ikke er klædt ud.

26. Hvis man tæller menneskene, så kan man forstå, at der ikke er nogen baby i barnevognen. Det er manden med barnevognen, som stjæler. Kunstneren bliver inspireret af butikshylderne, som danner smukke former og mønstre. Modellen fra tegnekurset har stadig ikke bestemt sig for, hvad hun skal have til middag. Moren med samlermani står bøjet over fryseren. Den ensomme mand fra elevatoren handler for én person. Den gravide dame er blevet højgravid og er træt. Damen, som var klædt ud som ketchupflaske på karnevalet, køber ketchup. Damen med pink sko køber ingredienser til en kage. Det samme gør Thomas.

27. Thomas har en kunstoplevelse, som får stor betydning for hans eget valg af beskæftigelse. Kunstneren, som har gul jakke og sort hestehale, er tilfreds med antallet af besøgende. De to, som mødte hinanden på biblioteket, synes, det er fint at gå på udstilling sammen. Damen med solbriller bliver snart frastjålet noget. Personen med gule bukser og røde sko kan lige skimtes til venstre i billedet. Hvem kan det være?

28. Damen med pink sko har bagt en kage, som kamuflerer saven. Hun håber at vinde flybilletter for to. Thomas har bagt en jordklodekage. Matematiklæreren har bagt en pædagogisk cirkelkage. Detektiven har sprøjtet creme som et fingeraftryk. Spåkonen har lavet en spåkuglekage. Damen, som har lavet en bjergtopkage, var klædt ud som bjerg til karnevalet. Manden, som har lavet en redningskranskage, er livredder. Damen, som har lavet en hattekage, arbejder i en hattebutik og har et hår, som ofte kommer i vejen. Manden, som følte sig ensom i elevatoren, er blevet forelsket og har lavet en hjertekage

29. Faren til Thomas er gået forkert. Han skulle have været på flyskræk-kursus. Han møder en gammel ven til bedstefaren, som også var til begravelsen, og fortæller om flyskrækken. Manden fortæller, at han selv har overvundet flyskræk og giver ham gode råd. Manden i flamingokostumet har netop meldt sig ind. Manden helt til venstre er taxichauffør. Dommeren fra bagedysten står midt i billedet, bag blomsten.

30. Manden og damen fra biblioteket og kunstudstillingen er blevet kærester. Ketchupdamen har en kjole med ketchuppletter på. Er faren til Thomas ude med en anden dame? Damen med solbrillerne får frastjålet sin taske, uden at hun bemærker det. Ingen andre ser det heller, men tyven kommer med på selfiedamens selfie! Manden, som går på det nysåede græs, har en god undskyldning. Revisoren er ude med sin søn. Mobilmanden går glip af, at hans søn står på hænder for første gang. Den høje, tynde dame går tur med sin hund. Den mystiske person med de gule bukser læser et kort. «Den gravide dame» og manden fra tegnekurset er blevet forældre. I billedet kan man tælle 28 mennesker. Derudover er der to babyer i barnevogn.

45. Tyven fra parken er taget af politiet, efter tips fra selfiedamen. Damen med savkagen har hjulpet manden ud af fængslet, og nu er de på flugt. Den vrede far er også vred i trafikken. Mobilmanden surfer på nettet, mens han kører bil! Damen i limousinen drømmer om en større limousine. En mand har sovet i taxien. På bilen til damen, som var klædt ud som garnnøgle, står der «Make stuff – not war». Er den forelskede mand blevet kidnappet?

50. Mobilmanden kommer til at snuble, da han kommer op fra rulletrappen. Frisøren er ked af det, fordi kunden er misfornøjet. Hun frygter konkurs, hvis der er flere, som bliver misfornøjede. Selfiedamen tager en selfie. Den vrede far driver en butik for slyngler, som hedder «Røverkøb». Nu er han vred, fordi nogen har stjålet noget. Revisoren er ude med sin søn, som vil have kage. Detektiven kigger efter nyt detektivudstyr. Thomas’ søster vil købe et forstørrelsesglas. Thomas’ mor prøver tøj, mens Thomas og faren keder sig udenfor. De lægger ikke mærke til, at lillebror er på vej op ad rulletrappen. Manden, som løb i parken, løber forbi guldsmeden. Manden, som trådte på det nysåede græs, er blind. Damen, som var klædt ud som garnnøgle, har en garnbutik. Manden fra frisørsalonen lejer en stor plante ud. Spåkonen ser efter ny spåkugle i «Den coole kuglebutik». Manden, som har købt en stor, rund gave, tænker, at livet er én lang, sammenhængende jagt efter fødselsdagsdagsgaver. Damen på flugt skal købe en paryk. Indehaveren af cafeen har købt et billede på kunstudstillingen (det er inspireret af toiletpapirruller). Det forelskede par planlægger en vigtig begivenhed.

60. Det forelskede par gifter sig. De ved ikke, at de engang var i samme elevator. Brudekjolen er købt i butikscenteret. Manden, som kidnappede den forelskede mand, var hans forlover. De skulle til polterabend. Tanten og kusinen til Thomas er med til brylluppet. Tanten griber brudebuketten. Bagefter kommer hun i snak med manden, som står ved siden af hende. Manden med stribet slips tænker på en fodboldkamp, han gerne ville have set. Damen med gråt hår og lilla briller har sneget sig ind til bryllupsfesten.

65. Det viser sig, at faren til Thomas er trilling! Den gravide dame er tvilling, og her ser vi, at der var to babyer i vognen i parken. Mændene med stribede T-shirts bliver forelskede i damerne med prikkede bluser. Manden med mobil har en tvillingbror, som også er bange for å gå glip af noget.

75. Manden med slipset løber af glæde over at have vundet i lotto. De to med startnummer 7 og 51 er søstre, men ved det ikke. Den nybagte mor løber maraton. Blandt deltagerne finder vi manden, som løb i parken og i butikscenteret, Thomas’ mor og manden med mobilen.

85. Thomas og søsteren er i biografien sammen. Filmen gør et uudsletteligt indtryk på Thomas, og han kommer til at se den igen mange gange, sidste gang om 82 år. Mobilmanden er på date, men går glip af både daten og filmen. Damen med mobiltelefonen fra brylluppet snakker også her. Damen med det store hår sidder i vejen for nogen. Damen med gul jakke synes, det er sjovt at gå i biografen efter at have været i fængsel i otte år.

90. Kunstneren fra kunstudstillingen får en pris. Modellen fra tegnekurset sidder i salen. Det samme gør ham, som var skadet på skadestuen. Han har bandage rundt om hovedet. Hende, som var klædt ud som frugtkurv til karnevalet, er der stadigvæk i sit kostume. Thomas og familien er der også. Mobilmanden går glip af, hvem som vinder priser.

100. Thomas får et kys inde i klatreborgen. Pigen med de pink sløjfer har mistet en af dem. Den ligger under klatrestativet. Ingen ved, hvem som kommer til skade, eller hvem der opfinder en vaccine.

135. Thomas og familien skal på tur til Lanzarote. Faren har et pink tørklæde på, som han fik af vennen til bedstefaren. En dame fra maratonløbet spurter mod gaten, men misser sit fly. Parret, som er på flugt, skal bruge flybilletterne fra bagedysten til at flyve til Mexico. Manden med blå bluse og sorte bukser tager et bilede af sin familie. Manden, som sov i taxien, er faldet i søvn på en bænk. Den vrede far skal på tur med sin datter, men hun har ikke lyst til komme med. Manden, som venter på en, som hedder «Fred», får brug for skiltet ved en senere anledning. Det nygifte par skal på bryllupsrejse. Revisormanden har givet sin søn et legetøjsfly. Frugtkurvdamen er på vej til Seoul. Damen i sjette vindue forfra skal møde sin familie for første gang.

200. Thomas og hans søskende er taget på en tur bag klitten, og forældrene går i panik, da de ikke kan se dem. Men livredderen, som bagte redningskranskage, passer på. Det nygifte par bader. Den pink mand fra begravelsen er blevet solbrændt og er lige så pink, når han er nøgen. Revisorfaren bliver gravet ned af sin søn. To af de nyforelskede tvillinger går tur på stranden. Mobilmanden har mobilen med ud i vandet. Modellen bader. Denne gang ser vi hende med bikini. En sovende mand er i færd med at få sig en kold overraskelse. Den høje, tynde dame er sammen med manden og deres hund. Damen med samlermani har en rosetatovering på rumpen.

400. Næsten alle er med. Thomas og familien tror på retfærdighed. Manden med «Fred»-skiltet fra lufthavnen får brugt det igen. Den mystiske person med gule bukser holder et skilt, hvor der står «Åbenhed». Personen, som ikke havde været ude af lejligheden i otte år, tog mod til sig for at være med.

1000. Alle synes, kometen er imponerende at se på. Mobilmanden er den eneste, som går glip af den. Næste gang, om 2533 år, er det for sent! Den vrede far glemmer at være vred. Selfiedamen tager en selfie. Den mystiske person med gule bukser står i første række: Det er detektiven!

Der findes mange, mange flere hemmeligheder. Se, hvor mange du finder!