Denne privatlivspolitik beskriver, hvordan ABC Forlag (”vi” eller ”os”) håndterer dine personoplysninger.

Privatlivspolitikken vedrører de personoplysninger, som du afgiver til os, når du handler via ABC Forlags hjemmeside, når du modtager vores nyhedsbrev og de oplysninger, som vi indsamler, når du besøger vores hjemmesider.

Dataansvarlig:

Den juridiske enhed, som er ansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger, er:

ABC Forlag Aps
Sct. Olaigade 34
3000 Helsingør

info@abc-forlag.dk
Telefon: +45 49263773

CVR: 35674519

Indsamling og brug af personoplysninger

Når du køber hos eller tilmelder nyhedsbrev fra ABC Forlag:

registrerer vi dit navn, din adresse, (evt. din arbejdsadresse, hvis du ønsker levering hertil), din mailadresse,  således at vi kan sende nyhedsbreve og levere bøger til dig. Vi registrerer  dit login. Dit password registreres maskinelt. Vores medarbejdere kan ikke tilgå dette.

Når du handler på ABC Forlags hjemmeside:

For at forbedre din brugeroplevelse og kunne give dig relevant service, herunder gennemføre din bestilling og levere til dig, kan vi indsamle nedenstående oplysninger, hvilket sker ved hjælp af cookies (alle detaljer om vores cookies og brug af disse kan ses på hjemmesiden):

Oplysninger om din købshistorik, herunder hvad du har købt, købstidspunkt, betalingsmiddel, kredit- og andre betalingsoplysninger, samt tracking-nr. på pakkeleverancer.

Når du benytter “Min Konto/My account” hos os

”Min Konto/My account” er din personlige side hos os, hvor du kan se din profil. Du kan til enhver tid selv opdatere og tilrette dine oplysninger på din profil.

Ud over de oplysninger, som vi registrerede i forbindelse med dit køb/tilmelding, samler vi nedenstående personoplysninger på din side:

– din tilmelding til nyhedsbreve
– dine bestillinger og afbestillinger, dit ordrenummer og fakturanummer hvis du har købt produkter på vores hjemmeside

Disse oplysninger er vi  forpligtede til at gemme i 5 år i henhold til bogføringsloven

Vi registrerer ikke kort- eller kontooplysninger. Disse oplysninger behandles af det selskab, der varetager vores betalingsløsning. Selskabet er selvstændigt dataansvarlig for disse oplysninger

Når du søger på vores hjemmesider:

For at forbedre din brugeroplevelse og de ydelser, vi tilbyder, registrerer vi oplysninger om, hvordan du som bruger anvender vores websites og udarbejder statistik herover. Statistikken anvendes kun i opsummeret form, f.eks. til at se hvilke sider og browsere vores kunder anvender mest. Se nærmere herom i vores cookie-politik .

Hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbreve eller målrettet markedsføring fra os, kan du til enhver tid afvise dette ved at give os besked via kontaktoplysningerne længst nede i denne Privatlivspolitik.

Du vil fortsat modtage materiale i relation til tjenester fra os, f.eks. ordrebekræftelser og andre oplysninger om brugen af vores produkter og tjenester.

For at kunne besvare dine henvendelser og korrespondere med dig indsamler vi de personoplysninger, som du opgiver, når du er i kontakt med os, f.eks. via e-mail, brev, telefon eller sociale medier:

  • Navn, e-mailadresse, evt. telefonnummer

Vi indsamler ikke personoplysninger fra andre kilder

Behandlingsgrundlag

Vi sikrer os altid, at vi har et fyldestgørende grundlag for at behandle dine personoplysninger. Når vi behandler dine personoplysninger som angivet i denne Privatlivspolitik, gør vi det på basis af et eller flere af følgende grundlag:

  • En nødvendighed for at opfylde eller aftale med dig, eller for at gennemføre foranstaltninger, der træffes på din anmodning forud for indgåelse af en aftale (fx at indsamle adresseoplysninger, og levere bestilte produkter til dig)
  • En retlig forpligtelse, der påhviler os efter anden lovgivning (fx at opbevare fakturaoplysninger som krævet efter Bogføringsloven)
  • Vores berettigede interesse, hvis dine interesser eller rettigheder ikke går forud herfor (fx når vi benytter dine oplysninger til at vurdere, hvordan vi bedst kommunikerer med dig, således at vi præsenterer dig for den information og de produkter, som interesserer dig)
  • Dit samtykke. Såfremt vores behandling af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du ret til at tilbagekalde dit samtykke til enhver tid

Hvem deler vi dine personoplysninger med

Vi kan dele dine personoplysninger med:

IT-leverandører, fragtfirmaer, call-centre, finansielle institutioner og lignende leverandører og samarbejdspartnere til håndtering af leverancen af de produkter og serviceydelser, du benytter

Offentlige myndigheder, hvis vi er retligt forpligtet til at videregive dine personoplysninger

Vi deler kun de oplysninger, der er nødvendige, for at vore samarbejdspartnere kan levere deres tjenester. Vores samarbejdspartnere fungerer som databehandlere for os og arbejder udelukkende efter vores instruks. De har dermed ikke ret til selv at beslutte, hvad dine personoplysninger skal bruges til, og vi bevarer kontrollen over oplysningerne. Vi har indgået aftaler med vores samarbejdspartnere, der sikrer, at samarbejdspartnernes niveau for beskyttelse af dine personoplysninger overholder de krav, vi har opstillet i denne Privatlivspolitik, og i øvrigt gældende lovgivning.

Vi sælger ikke dine personoplysninger til tredjepart.

Samarbejdspartnere uden for EØS:

I visse tilfælde kan dine data blive overført til et land uden for EØS (det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde). Når vi samarbejder med leverandører i lande uden for EØS, benytter vi som udgangspunkt EU-Kommissionens standardkontrakter (SCC) som publiceret af Kommissionen, som kontraktgrundlag. Det sikrer de fornødne garantier for beskyttelsen af dine oplysninger.

Visse amerikanske virksomheder er certificeret under den databeskyttelsesordning som EU og USA har indgået aftale om, kaldet Privacy Shield, der bl.a. fastsætter et stærkt sæt af databeskyttelsesregler og sikkerhedsforanstaltninger. De amerikanske virksomheder, der tilslutter sig ordningen, er forpligtet til at overholde disse regler og foranstaltninger. Virksomheder tilsluttet ordningen i USA kan frit indgå samarbejdsaftaler med europæiske virksomheder, og her er EU-Kommissionens standardkontrakt ikke nødvendig. Gå til www.privacyshield.gov for at få mere at vide om Privacy Shield-programmet.

Vi har indgået aftale med følgende leverandører uden for EØS:

USA

  • Microsoft Office 365 – cloudleverandør for vores Officepakke. Microsoft er Privacy Shield-certificeret. Se information om Microsofts privatlivspolitik her
  • Google – indsamling af besøgsstatistik og i den forbindelse videregivelse af IP-adresser til Google. Google kan også videregive oplysningerne til tredjepart, hvor loven kræver dette, eller til tredjepart som udfører opgaver for dem. Google er Privacy Shield-certificeret. For information om Googles privatlivspolitik klik her
  • Facebook Inc. som underleverandør til Facebook Ireland – markedsføring af vore produkter. Facebook Inc. er Privacy Shield-certificeret. Se Facebooks privatlivspolitik her

Opbevaring af dine oplysninger

Vi opbevarer dine personoplysninger, så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt i denne Privatlivspolitik.

Medmindre der er særlige grunde til at opbevare oplysningerne i en længere periode, vil personoplysninger generelt blive gemt i vores økonomisystemer i 5 år efter seneste køb, således at bogføringslovens krav overholdes. Derefter vil oplysningerne blive slettet.

Dine rettigheder

Du har følgende rettigheder, når vi behandler dine personoplysninger:

  • Du har ret til at anmode om indsigt i, berigtigelse eller sletning af dine personoplysninger. (Husk, at du altid selv kan ajourføre dine oplysninger ved at logge ind på siden ”Min Konto”)
  • Du har ret til at modsætte dig behandlingen af din personoplysninger og få behandlingen af dine personoplysninger begrænset
  • Særligt har du en ubetinget ret til at modsætte dig behandling af dine personoplysninger til brug for direkte markedsføring
  • Du har ret til at tilbagekalde dit samtykke, såfremt behandlingen af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke. Din tilbagekaldelse vil ikke have betydning for lovligheden af behandlinger foretaget inden tilbagekaldelsen af dit samtykke
  • Du har ret til at modtage de personoplysninger, som du selv har afgivet, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format (dataportabilitet)
  • Du kan til enhver tid indgive en klage til en databeskyttelsesmyndighed, f.eks. Datatilsynet

Der kan være betingelser eller begrænsninger knyttet til disse rettigheder. Det er derfor ikke sikkert, at du f.eks. har ret til at få dine personoplysninger slettet med det samme, da dette kan afhænge af omstændigheder og gældende lovgivning i forbindelse med behandlingsaktiviteterne.

Sådan anmoder du om effektuering af dine rettigheder:

Vi beder dig sende din anmodning skriftligt til: info@abc-forlag.dk mærket ”Persondata” eller pr. brev til:

ABC Forlag
”Persondata”
Sct. Olaigade 34
3000 Helsingør

I anmodningen beder vi dig oplyse dit navn, e-mailadresse  og evt. telefonnr., samt at angive så præcist som muligt, hvad din anmodning drejer sig om.

Bemærk venligst, at vi kan bede dig verificere din identitet, før vi kan behandle din anmodning.

Hvis du er utilfreds med den måde, ABC Forlag behandler dine personoplysninger på, kan du klage til os på ovenstående adresse. Du kan også til enhver tid indgive en klage til Datatilsynet på www.datatilsynet.dk.

Ændring af denne privatlivspolitik

Vi vil løbende i fornødent omfang opdatere denne Privatlivspolitik. I tilfælde af væsentlige ændringer vil vi sørge for at oplyse dette ved en synlig meddelelse på vores hjemmeside.